Nye grenseoverganger under planlegging i Nicosia

Som informert i en tidligere artikkel, blir 2 nye grenseoverganger, hhv i DERINYIA og i APLIC-LEFKE åpnet den 12. november 2018. Nå skriver Nord Kyrpriotiske presse at ytterligere 2 nye grenseåpninger er under planlegging, begge sies å være i Nicosia.

Den ene av de planlagte grenseovergangene dreier seg om et sted i nærheten av «Paphos Gate» og den andre i nærheten av «Nicosia Gate» som begge befinner seg i Nicosia’s gamleby. Den Tyrkisk Kypriotiske avisen HAVADIS informerer at representanter for de tyrkiske militære på Nord Kypros har besiktiget plasseringen av begge grenseovergangene. De har ingen innvendiger og har bekreftet at man er inneforstått med den videre planleggingen av de nye grenseåpningene.

FN’s fredsbevarende styrker som er utstasjonert på Kypros har også bekreftet sitt ønske om at nye punkter for grensepasseringer blir etablert. Denne type tiltak vil redusere FN’s behov for overvåking av grensen. Det uttrykkes også et håp om at nye muligheter for å krysse grensen vil medføre at firmaer og innbyggere fra tidligere sperrede områder vil vende tilbake og således bidra til å redusere spenningsnivået og å legge grunnlag for en normalisering av forholdet mellom Nord og Syd Kypros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*